triikimine on muidugi lihtsalt hõõrumine (linnasaksa laensõna ei oma mingit muistset pärimustarkust)
[
www.eki.ee]
olgu! eks ma siis kirjuta kah ühe loo, kuidas naabrieit oma tervise perearstile käest ära andis
tänavu suvel tuli naaber paluma, et ma ta kaelasooni triigiks.
ma pole kunagi varem nii krampis kaelalihast näinud.
minu maailmapildis on krampis ikkagi lihas mitte kõõlus ja lihas omakorda ärritab närve, pigistab lümfi ja veresooni jne.
pärast minu abi läks tal sel õhtul küll kergemaks, aga hiljem veel hullemaks. valu levis ühest õlast pähe ja sealt teise õlga.
ta ei olnud mulle öelnud, et oli just enne seda enda küljest 4 puuki välja tõmmanud.
NB!
mingisuguse NAKKUSE ega MÜRGITUSE puhul ei tohi mingil juhul tõvestavaid pisikuid ega mürke teistesse kehaosadesse masseerida.
helistas siis perearstile, aga too on alati ravinud kõiki hädasid paratsetamooliga. nii ka seekord.
võttis küll vereproovi, aga borrelioosi ei uurinud, kuigi talle puukidest räägiti.
kui valu naabrit enam üldse magada ei lasknud siis kirjutas perearst järjest tugevamaid valuvaigisteid.
kui see "tõenduspõhine" ravi oli kestnud juba ligi kuu aega, aga enesetunne oli peaaegu surma äärel, siis teise naabrimutiga kahepeale suutsime teda veenda, et otsib uue arsti, kes vereproovist uurib välja, mis tegelikult viga.
järgnenud pika seikluse tasuliste kliinikute ja ülitarkade sugulastega jätan vahele, aga juba järgmisest vereproovist leitigi kaugele arenenud borrelioos, mida oleks pidanud nägema ka esimest vereproovist.
naaber käis siis üle kuu aja rongiga iga päev mingit ravimit soonde tilgutamas ja jäi lõpuks siiski ellu.
pikk lugu küll, aga olgu õpetuseks neile, kes enda tervise teistele delegeerivad