Tsiteeri:Mälestuseks Sani jõe ääres langenud Belomorski polgu Eesti sõja seltsimeestele, kellega mina seltsis võitlesin ja keda halastamata vaenlase kuul tabas sani jõest üleminekul ja kelle matuse juures mina olin nende ühise lahtise haua ääres seistes kõrge ja liivase jõe kalda peal
Unustasin ennist lisada, peale väikest lugemist - Need; laul ning kommentaar on tiba entusiastlikult kokku pandud, laul ise on trükilauliku teises trükis lk 36-37 (vasak-parem külg) koos "Kuulipilduja" allkirjaga ning kommentaar on lk 43-44 (parem-vasak külg). Või siis on laulik olnud räbalais ning puuduvate lehtede ehk leheosadega ning entusiasm on olnud seda kõvem.
Juhan Kruustee ise aga vajaks kindlasti mainimist, peale selle et kogemata kombel oli tema lapselaps "Linda Järve" (millise kalda pealt siis Linda laul nüüd kuuldub?), osales ta Eesti ajakirjanike 1. kongressil Tallinnas 1909. aastal ja oli mõni aeg hiljem üks Eesti ajakirjanike liidu rajajatest. [url]http://et.sciencegraph.net/wiki/Linda_J[/url]ärve
Infot leiab veel, kui otsite Juhani vana nime järgi: "Johann (Johan) Kruberg".
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Lauri Õunapuu
lauri[ät]metsatoll.ee
+372 56155559
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _