Tervist, teen oma noka sellesinase Kiruvere koha pealt lahti. Mis seal salata, olin ise üks korraldaja ja ka need kanged reeglid on mu kätetöö ja vaimuvili.
Sellisel rangel joonetõmbamisel ja käskudel-keeldudel on omad tagamõtted täitsa olemas ja kuigi riie meest ei riku, siis vale riie võib rikkuda pealtvaatajate ja osaliste rõõmu ajaloolise eheduse püüdlemisel.
Tsiteeri:Lätlased olla ööse lauld.
Mmm tegelt sai ikke võidu lauldud, kuigi peale väga mitmendat liitrit kesvamärga ei saand enam keegi aru, mis keeles ta laulab.
Tsiteeri:Plast massi, trellpuuri auke jms ajastukohast nägi igal pool,
Mis seal salata, juhtub ikka ka jama sisse. Trelliaukude kõrval märkasid ehk ka oherdiauke, ilma ühegi naela-needi-kruvita tehtud käru ja osalejate käsitsiõmmeldud muinasriietust?
Eks me püüa end ikka parandada ja järgmine aasta tublimad olla.
Miks ma üldse sõna võtsin nii vanas teemas on see, et ammu oleme mõtteid mõlgutanud uute huviliste kaasatõmbamise teemadel. Üks ringkond tundub nii jutu kui tegevuse järgi olevat seesama Arhailise Meestelaulu Selts.
Katsun nüüd tubli olla ja võimalikult tihti kohale juhtuda, siis võib (kui on huvi) ka sellisel Muinasaja rekonstrueerimise teemal arutleda.
Mis aga lauludesse puutub, siis eks tule laulda seda mis on. Toetuksingi rohkem siinse seltskonna teadmistele ja häälepaeltele sellistes asjades.
Lihtsalt hirmus tahtmine on lätte-leedukaid vaiki laulda;)